browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Alfa-kurssit

Mikä on Alfa?

silmut

Alfa on tuoreen ihmisen piiri

Alfa-kurssi on mahdollisuus tutustua kristilliseen uskoon. Alfassa ei pingoteta. Kenenkään mielipiteet eivät joudu hyökkäyksen kohteeksi. Alfassa on ystävällinen ja hauska ilmapiiri. Jokaisen Alfa-tapaamisen alussa syödään yhdessä, näin kurssille osallistuvat pääsevät tutustumaan toisiinsa. Alfa on mahdollisuus kuunnella, oppia, keskustella ja tehdä löytöjä. Voit kysyä mitä tahansa. Alfa on paikka, jossa mikään kysymys ei ole liian yksinkertainen tai liian kantaaottava. Alfassa ovat maailmanlaajuisesti mukana kaikki vakiintuneet kristilliset kirkot ja liikkeet.

Paljonko Alfa-kurssi maksaa?

Alfa-kurssista ei peritä osallistumismaksua, vaikkakin osallistujille kerrotaan kirjojen ja ruokailun omakustannushinta. Näihin jokainen voi osallistua kykynsä mukaan.

Ketä varten Alfa on?

Alfa on kaikkia varten, mutta se on tarkoitettu aivan erityisesti niille, jotka – haluavat tutustua syvemmin kristinuskoon – ovat vasta äskettäin löytäneet uskon – eivät ole tottuneet käymään kirkossa – haluavat virkistää tietojaan kristinuskosta

Alfa Kurssin kulku

Alfa-kurssi sisältyy 10 noin 2 tunnin kurssi-iltaa. Lisäksi kurssiin kuuluu Alfa-päivä. Se pidetään yleensä jossain leiri- tai kurssikeskuksessa. Jokaisen Alfa-tapaamisen alussa syödään yhdessä, näin kurssille osallistuvat pääsevät tutustumaan toisiinsa.

Ruokailua seuraa laulutuokio ja luento jostakin kristinuskon keskeisestä kysymyksestä. Sen jälkeen on rento ryhmäkeskustelu, jossa kurssilaiset saavat vapaasti kysellä ja esittää mielipiteitään ryhmänvetäjien avustuksella. 8-12 hengen ryhmät pysyvät samoina koko kurssin ajan.

Tervetuloa Alfa-kurssille ! Etsi oman KL piirisi alueelta Alfa-kursseja tai pyydä piirijohtajaa järjestämään.